WATER DRINKEN BELANGRIJK, WAAROM?

Ik ben zo'n slechte water drinker. Ik kan 's ochtends een fles water naast me neerzetten en als ik aan het einde van de dag kijk, dan is de fles vaak nog vol of hooguit iets minder. Overal hoor je dat water drinken zo belangrijk is, maar waarom? Hieronder staan een paar redenen:

Hydratatie: Water is essentieel voor het behouden van de juiste vochtbalans in ons lichaam. Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water, en we verliezen voortdurend vocht door transpiratie, ademhaling en plassen. Om goed te functioneren, moeten we dit verloren vocht aanvullen door voldoende water te drinken.

Lichaamstemperatuur: Water helpt bij het reguleren van onze lichaamstemperatuur. Het helpt warmte af te voeren door middel van transpiratie, wat vooral belangrijk is tijdens fysieke activiteit of in warme omgevingen.

Transport van voedingsstoffen en zuurstof: Water speelt een belangrijke rol bij het transporteren van voedingsstoffen, mineralen en zuurstof naar de cellen in ons lichaam. Het helpt ook bij het verwijderen van afvalstoffen en giftige stoffen.

Ondersteuning van de spijsvertering: Voldoende waterinname is belangrijk voor een gezonde spijsvertering. Water helpt bij het afbreken van voedsel, het absorberen van voedingsstoffen en het soepel laten verlopen van de darmbewegingen, waardoor constipatie wordt voorkomen.

Onderhoud van de huidgezondheid: Voldoende hydratatie is essentieel voor een gezonde huid. Water helpt de huid gehydrateerd te houden, wat kan bijdragen aan een stralende teint, elasticiteit en het verminderen van rimpels.

Algemene gezondheid: Voldoende water drinken is gekoppeld aan een betere algemene gezondheid. Het kan helpen bij het voorkomen van uitdroging, nierstenen, blaasontstekingen en constipatie. Het kan ook helpen bij het reguleren van de bloeddruk en het verbeteren van de mentale focus en concentratie.

Het wordt aanbevolen om dagelijks ongeveer 8 glazen water (ongeveer 2 liter) te drinken, maar de exacte behoefte kan variëren afhankelijk van factoren zoals lichaamsbeweging, klimaat en individuele behoeften. Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en voldoende water te drinken om gehydrateerd te blijven.

Er zijn allerlei apps die je op je telefoon kan installeren maar ik ben zelf nog old school vandaar dat ik alweer geruime tijd geleden de gratis WATERDRINKEN printable heb gemaakt. Ik heb deze zelf maar weer eens uitgeprint en boven mijn laptop gehangen.

Printable 6 glazen

Printable 8 glazen

Ben jij wel een goede water drinker? En heb je misschien nog tips? Ik hoor ze graag!

© 2014 - 2023 Studio HIPP | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel